חשוב לתכנן את מסלול הרכיבה לפני היציאה לדרך. תכנון מסלול בטוח לפי כמה המלצות בטיחות יכול לעשות את ההבדל בין רכיבה מאתגרת מלאה בסכנות לבין רכיבה בטוחה ורגועה יותר.
תכנון מסלול מתחלק לשניים:
- בחירת מסלול לרכיבה – העדיפו רכיבה על שבילי אופניים רציפים ואם אין – רכבו ברחובות צדדיים. השתדלו לרכוב בתוך שכונות, שם מהירות הנסיעה של כלי הרכב לרוב נמוכה יותר, יש פחות משאיות והסיכוי שיבחינו בכם גבוה יותר. תכננו מסלול עם כמה שפחות צמתים גדולים והימנעו ככל האפשר מרכיבה בעורקי תנועה ראשיים בעיר, כגון דרך נמיר בת"א, שדרות בן-צבי או גולומב בירושלים.
- התאמת הרכיבה לתנאי הדרך ולמיקום – כאשר רוכבים בסביבה עירונית כדאי להיות מודעים מראש לסכנות/מכשולים בדרך כדי להתכונן אליהם טוב יותר ולהיות מופתעים פחות. בנסיעה בסמוך לבנייני מגורים יש לשים לב לרכבים שנכנסים או יוצאים מחניונים בין הבתים, ולהיות ערניים לאפשרות של פתיחת דלתות של רכבים חונים ולהשתלבותם בתנועה בכביש. בנוסף, חשוב להתרחק ממשאיות או מרכבים גדולים, להימנע מעקיפה ובכל מקרה אין לעקוף מימין. בנסיעה בשביל אופניים יש לשים לב להולכי רגל/ילדים/כלבים אשר עלולים לעבור מהמדרכה לשביל האופניים במהירות.
האם מותר לרכוב על קורקינט בכביש בין עירוני?
מותר לאופניים חשמליים ולקורקינט חשמלי לרכוב בכבישים בין עירוניים ובתנאי שהרכיבה היא בשול הדרך וכן שהשול פנוי ומיוצב באספלט.
לפיכך, הרכיבה בכבישים בין עירוניים היא מותרת ובתנאי שרוכבים בשול.