דף הבית > כבישים
פירוט על כל חוקי התנועה בנוגע לתשתיות הדרכים – כבישים, צמתים ומדרכות.
פנסי ערפל נועדו במיוחד למצבי ערפל ויש להם מטרה כפולה, הגברת הביטחון שלנו בכך שהם משפרים את רמת האור בחוץ ועל כן מקלים בזיהוי של מכשולים בדרך וגם מהווים כלי תקשורת חשוב, עם נהגים אחרים בכביש
השוליים הם צדדיו של הכביש, בחלק מהכבישים יש שול ימיני ושול שמאלי בחלק אחר רק שול ימיני.
כללי הנסיעה בשול השמאלי ברורים וחד משמעיים, חל איסור מוחלט לעשות בו שימוש לנסיעה או עצירה. תפקידו הוא לשמש כקו הפרדה או שטח הפרדה.
פניית פרסה מותרת רק במקרים שבהם יש שילוט המאפשר אותה, או בהיעדר שילוט האוסר פניית פרסה.
סטייה מן הנתיב בלי תכנון מוקדם ואיתות עלולים לסכן את עוברי הדרך האחרים, והיא עבירה שאפשר לקבל עליה קנס או עונשים חמורים יותר אם היא גרמה לתאונת דרכים.
פונקציה של הרכב שאפשר להשתמש בה רק לנסיעות קצרות ואיטיות ולמטרות תחבורה, בעיקר לכניסה לחנייה או ליציאה ממנה. נסיעה לאחור עלולה להיות מסוכנת בגלל הראות המוגבלת של הנהג ולכן יש לנקוט אמצעי זהירות רבים כדי להימנע מתאונות ומנזקים.
זמן הלילה – הזמן שבו אין אור טבעי וצריך להשתמש בפנסים ובתאורה מלאכותית כדי להאיר את הדרך ולנסוע בבטחה. הזמן המוגדר לזמן תאורה הוא רבע שעה משקיעת השמש ועד רבע שעה לפני זריחתה ביום שלמחרת.
אחד הסימנים שמשתמשים בהם לשמירה על סדר בתנועה ומניעת תאונות, משמש כמחסום פיזי בין הנוהגים בכיווני תנועה שונים.
כחלק מהטקסים הממלכתיים, בימי הזיכרון בישראל נהוג לשמוע צפירה שמטרתה לעצור את שגרת היום-יום ולהתייחד עם זכר הנופלים. איך עוצרים בצורה בטוחה?
למרות שאין התייחסות ספציפית בתקנות בנושא, קיים היגיון באיתות שמאלה בתוך הכיכר, כדי לסמן לנהגים אחרים שאתה ממשיך בנסיעה בכיכר.
כדאי להיזהר במיוחד כשאתם נוהגים ליד משאיות ואוטובוסים, בגלל השטחים המתים המסתירים לנהגי הרכבים הכבדים את שדה הראיה.
תמרור ס-11 יוצב רק בצומת בו קיים לחצן "דרישה" (תמונה בתגובות) לצד רמזור להולכי רגל, שבהתאמה מתחלף לירוק רק לאחר שלוחצים על הלחצן.
ציון מהירות בעיגול אדום, קו אלכסוני על ציון מהירות, מהירות בלבן על רקע כחול, עצור.
להולכי רגל החוצים מעבר חצייה, להולכי רגל שנמצאים על מדרכה ונראה שבכוונתם לעבור מעבר חציה, וכן גם במקרה בו בנתיב אחר רכב האט או עצר לפני מעבר החציה.
זכות קְדימה היא זכות שעל נוהגים ברכב לתת למשתמשים אחרים בדרך. בתקנות התעבורה מצוינים הכללים המסדירים את עדיפויות הכניסה לדרך כדי למנוע התנגשות.
משמעות "פלוס" כוללת את הנהג. "+2" הם נהג ונוסע אחד לפחות, ו-"+3" הם נהג ושני נוסעים לפחות.
נסיעות ארוכות הן מתכון לעייפות, להרדמות ולחוסר ריכוז על ההגה, במיוחד בחודשי הקיץ. הנה מספר המלצות כיצד לצלוח אותן בבטחה
רוכבי הקורקינט הם קטנים ומהירים ביחס לשאר כלי הרכב, ולכן קשה מאוד להבחין בהם בזמן אמת. ככל שהרוכב יהיה מודע יותר למגבלות הנראות שלו כך יוכל להימנע טוב יותר ממצבי סיכון. היכנסו לתשובה לקרוא עוד ...
כאשר אין שביל אופניים על רוכב האופניים לרכוב בכביש בשול, בצידו הימני של הכביש. במידה ויש נתיב לתחבורה ציבורית בצידו הימני של הכביש – מותר לרוכב אופניים לרכוב בנת"צ.
רכיבה על קורקינט חשמלי מותרת על שבילי אופניים המיועדים גם לקורקינט חשמלי, ואם אין - על הכביש, ובכל מקרה לא על מדרכה המיועדת להולכי הרגל
הרלב"ד עונה על כל השאלות הכי חשובות שלכם:
כל השאלות על פי נושאים