תאונות דרכים, ובפרט כאלו שמעורבים בהן נהגים צעירים, הן לרוב תוצאה של מכלול גורמים לרבות גורמים התנהגותיים, גורמי תשתית וגורמי הרכב.
בספרות מושם דגש על מאפיינים פסיכו-חברתיים של נהגים צעירים אשר מייחדים אותם מיתר הנהגים ותורמים לסיכון המוגבר שלהם למעורבות בתאונות:
חוסר ניסיון בנהיגה – נהגים חסרי ניסיון מתקשים לצפות סכנות בדרך ולהתאים את מהירות הנסיעה לשינויים בסביבה. מספר לא מבוטל של מחקרים בחנו כיצד נהגים חדשים סוקרים במבטם את הסביבה לחיפוש אחר סכנות פוטנציאליות והאם דפוס החיפוש שונה מזה של נהגים מנוסים: נהגים חסרי ניסיון נוטים לסרוק את הסביבה באופן צר יותר תוך התמקדות בדרך שמלפנים ולכן מפספסים מצבי סכנה רבים. לעומתם, נהגים מנוסים נוהגים לסרוק את הסביבה בצורה רחבה תוך בחינה תדירה של הנעשה גם בצידי הדרך. נהגים חדשים לא מקשרים בין רמזים מבשרי סכנה בסביבה לבין מצבי סיכון אפשריים. לדוגמא, הולך רגל שעומד על המדרכה מהווה רמז מקדים למצב סיכון. לכן, במקרים רבים הם "מפספסים" ולא מבצעים בזמן את תמרוני ההיגוי או הבלימה הדרושים כדי להימנע מהסכנה. עם רכישת הניסיון, מאגר הידע של הנהג גדל ומסייע לחיפוש חזותי ממוקד ומכוון יותר ומתפתחת רגישות גבוהה יותר לסיכונים פוטנציאלים.
נטייה מוגברת לקחת סיכונים המאפיינת את גיל ההתבגרות – שילוב של חוסר הניסיון לבין מוטיבציה גבוהה של חלק מהצעירים לקחת סיכונים, נטייה המאפיינת את גיל ההתבגרות. השילוב בין התנהגויות סיכון של נהגים צעירים לבין חוסר מודעותם לכך שכישורי הנהיגה טרם הבשילו, הערכת יתר של כישורי הנהיגה שלהם.
מגדר – נהגים גברים, ובמיוחד נהגים צעירים, מעורבים משמעותית יותר בתאונות מאשר נהגות. שיעור המעורבות של נהגים צעירים בשנים האחרונות היה למעלה מפי חמישה מזה של נהגות באותם גילאים. בקרב נהגים בני 25 ומעלה הפער בין גברים לנשים הולך ומצטמצם אך עדיין מורגש ברוב קבוצות הגיל ההבדל בין גברים לנשים במעורבות בתאונות. הדבר מיוחס, בין היתר, להבדלים בעמדות כלפי נהיגה ובסגנון הנהיגה.
השפעות שליליות של נוכחות נוסעים מתבגרים – נהגים צעירים נוטים לנהוג בצורה מסוכנת יותר בנוכחות נוסעים בני גילם. גם מסיבות של לחץ חברתי, החברים מעודדים את הנהג להתנהגות מסוכנת או בעקיפין דרך נורמות חברתיות. בנוסף, התנהגותם של הנוסעים ברכב מהווה מקור להסחת דעת. ביצועי הנהיגה של נהגים חדשים נפגעים יותר מאלו של נהגים מנוסים כשתשומת ליבם נתונה למטלה משנית, כמו התנהגות הנוסעים האחרים ברכב. על מנת להתמודד עם בעייה זו, מדינות רבות וישראל ביניהן, מגבילות בחוק את מספר וגיל הנוסעים שיכולים לנסוע עם נהג צעיר.
השפעות שליליות של אלכוהול על הנהיגה – אלכוהול פוגע בכישורי הנהיגה של נהגים בכל גיל, ובמיוחד באלו של נהגים צעירים וחסרי ניסיון. די בריכוז נמוך של אלכוהול בדם כדי להעלות את הסיכון של נהגים צעירים למעורבות בתאונות בהשוואה למעורבות של נהגים מבוגרים ומנוסים יותר. השילוב של נהיגה תחת השפעת אלכוהול עם גורמי סיכון אחרים כדוגמת מהירות, נהיגת לילה והסעת נוסעים מתבגרים, מגדיל באופן משמעותי את הסיכון למעורבות צעירים בתאונות. מדינות רבות וישראל ביניהן, אוסרות על נהגים צעירים לנהוג בהיותם תחת השפעת אלכוהול, ואפילו בכמות קטנה.
אקלים משפחתי, סגנון הנהיגה של ההורים ומידת מחויבותם לנושא הבטיחות – נהגים צעירים שהוריהם משמשים עבורם מודל לחיקוי, מעודדים את ילדיהם לנהיגה זהירה ומציבים גבולות ברורים לגבי עבירות תנועה, נוטים לנהוג באופן זהיר וסבלני יותר. לעומתם, צעירים שלהוריהם מחוייבות מעטה לנושא הבטיחות (או שנתפסים ע"י ילדיהם ככאלו) ו/או שהוריהם נוטים לנהיגה אגרסיבית ומסוכנת, מעורבים בשכיחות גבוהה יותר באירועי נהיגה מסוכנת.
נהיגה ללא רישיון היא עבירה מסוכנת, שכן היא מעידה על כך שהנהג לא הוכשר כראוי לנהוג ברכב. נהג ללא רישיון עלול לא להכיר את כללי הבטיחות בדרכים, מה שעלול להוביל לתאונות דרכים ולסיכון חיי אדם
עברו שנתיים מרגע קבלת רישיון הנהיגה לאחר הטסט וכעת ניתן להפוך לנהג מנוסה (או במילים אחרות נהג לא חדש).
רק רגע, לפני כן, יש לעשות כמה דברים כדי שהמעבר יהיה מושלם
נהגים חדשים בישראל נדרשים להקפיד על כללי התנועה יותר מכל נהג אחר. הסיבה לכך היא שהם עדיין לא בעלי ניסיון רב בנהיגה, והם עלולים להוות סכנה גדולה יותר למשתמשים אחרים בדרך מפאת חוסר ניסיונם
הגיל המינימלי להתחלת לימודי נהיגה על רכב פרטי (דרגה B) הוא 16 ו-3 חודשים לתאוריה, ומעבר טסט לא לפני גיל 16 ו-9 חודשים. לסוגי רכבים אחרים יש תנאי גיל שונים, ותוכלו לקרוא את הפירוט העליהם בהמשך המאמר.
אחד השלבים הראשונים בהוצאת רישיון נהיגה הוא מעבר בהצלחה של מבחן התאוריה. מבחן התאוריה הוא מבחן עיוני, הבוחן את הידע של המבקש להוציא רישיון נהיגה על חוקי התנועה
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים זמין עבור הציבור למתן מענה בנושאים שונים כגון: מידע, המלצות, רעיונות או הצעות בנושאי תפקוד המשרד ומדיניותו.
כל פניה שונה במהותה ולכן ניתן להפנות אותה ישירות לממונים על מסירת מידע לציבור באגף המתאים במשרד התחבורה.
בדומה לדגימת נשיפה המעידה על רמת האלכוהול בדם של נהג "שיכור", לאחרונה נכנסה לתקוף דגימה שביכולתה לזהות נהיגה תחת השפעת סם מסוכן. כנסו לפוסט לקריאה מורחבת בנושא ...
מלבד הנהג שכמובן חל עליו איסור לנהוג תחת השפעת אלכוהול, גם ל-"ממונה על הרכב" אסור גם כן להימצא שיכור לצד נהג הרכב. היכנסו לפוסט לקרוא מי נקרא לפי תקנות התעבורה הממונה על הרכב.
מנה של אלכוהול יכולה להיות כוסית או שוט ולעיתים אפילו פחות מכך, כיוון שיש כל כך הרבה מרכיבים בלתי תלויים כמו גיל, משקל וכו' לא ניתן לקבוע במדויק מהי כמות של מנה. לכן אם שותים לא נוהגים, אפילו לא טיפה.
אכיפה בנושא נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא מהחמורות ביותר, שוטר רשאי לבצע בדיקת ינשוף גם ללא חשד סביר כי הנבדק נוהג שיכור. לקריאה מורחבת בנושא היכנסו לפוסט.
אלכוהול משפיע על מגוון רחב של כישורי נהיגה, בנוסף נהיגה תחת השפעת אלכוהול יכולה לגרור התנהגויות נוספות שיכולות לסכן את הנהג ויושבי הרכב. לקריאה בהרחבה היכנסו לפוסט.
בזמן נסיעה ברכב חובה על הנהג לשאת עימו מסמכים מזהים כמו דרכון או ת"ז, בנוסף צריכים להימצא ברכב אבזרים השמשמשים למצבי חירום בנהיגה. הכינסו לעמוד לקריאה בהרחבה על האביזרים והמסמכים הנדרשים.
הצהרת סיום מלווה היא התחייבות חתומה של הנהג החדש והמלווה שלו, על כך שביצע את מלוא שעות הליווי הנדרשות, למידע נוסף אודות הגשת הטופס היכנסו לעמוד התוכן להמשך קריאה.
תהליך הוצאת רישיון כרוך מספר שלבים שונים שיש לבצע, חלקם טכניים ולחלקם מעשיים. היכנסו לכתבה המלאה לקורא על השלבים הנדרשים ועל הדרך לבצע אותם נכון עד להוצאת הרישיון.
נהג חדש הוא כל מי שטרם מלאו שנתיים מרגע קבלת רישיון הנהיגה ללא קשר לגילו.
נהג צעיר הוא נהג שיש לו רישיון נהיגה לפחות שנתיים, אבל טרם מלאו לו 24 שנים.
נהג חדש צעיר (שילוב של ותק וגיל) הוא נהג שיש לו רישיון נהיגה פחות משנתיים ועדיין לא מלאו לו 24 שנים.
מהו "חוק נהג חדש"?
החוק מחייב נהג חדש צעיר לנהוג בליווי של מלווה למשך 6 חודשים:
בשלושה חודשים הראשונים מיום קבלת רישיון הנהיגה- חובת ליווי ביום ובלילה. בשלושה חודשים הבאים לאחר מכן – חובת ליווי רק בלילה. העונש בגין נהיגת נהג חדש בלא מלווה – 8 נקודות
לנהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים אסור להסיע יותר משני נוסעים אלא אם כן יושב לצידו מלווה במושב הקדמי (העונש בגין הסעה של יותר מ- 2 נוסעים הוא 8 נקודות)
על הנהג החדש להדביק שלט "נהג חדש" בשמשה האחורית של הרכב.
מדוע נהג חדש זקוק למלווה?
הנסיעה עם מלווה עוזרת לנהג החדש לצבור ניסיון בנהיגה שלא במסגרת שיעורי הנהיגה, ובכך לחזק את הביטחון העצמי ואת תחושת האחריות על הנהיגה. בנוסף תפקיד המלווה הוא לעזור לנהג החדש להכיר היטב את הרכב ה"חדש" עליו הוא ינהג ולהתרגל אליו. הליווי נועד גם כדי לתרגל ולצבור ידע נוסף בנהיגה שכוללת התמודדות עם משתמשי דרך נוספים וקבלת החלטות תוך כדי הנהיגה. כל זאת כדי להפוך לנהג זהיר ובטיחותי יותר. להרחבה בשאלה כמה זמן צריך מלווה לנהג חדש, לחצו כאן
האם נהג צעיר יכול להיות מלווה לנהג חדש?
לא, כי על מלווה להיות מעל גיל 24 ובעל רישיון בתוקף לפחות 5 שנים.
מה העונש בגין נהיגת נהג צעיר תחת השפעת אלכוהול?
נהג שטרם מלאו לו 24 שנים, שלפי דגימת נשיפה, בגופו מצוי אלכוהול בריכוז העולה על 50מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף, או לפי דגימת דם – בריכוז העולה על 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם נחשב נוהג תחת השפעת אלכוהול.
העונש בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול הינו הגשת כתב אישום ו -10 נקודות.