אילו סוגים של תמרורי מהירות קיימים? | Ask רלב"ד

אילו סוגים של תמרורי מהירות קיימים?

נהיגה בכבישים היא נושא עמוס בחוקים ובכללים. אפילו עצם הזכות לנהוג בכבישים, מחייבת תהליך ממושך של הוצאת רישיון נהיגה, כולל לימודים תאורטיים על התמרורים השונים. בין סוגי התמרורים השונים הקיימים, נמצאת אחת הקטגוריות החשובות ביותר והיא קטגוריית תמרורי המהירות. מה חשוב לדעת על תמרורי המהירות? במאמר הזה נציג כמה עובדות שחשוב לדעת על כך.

תמרורי מהירות שונים

  • ציון מהירות בעיגול אדום: אין לעבור "מהירות מיוחדת" זו. תמרור מהירות 426.
  • קו אלכסוני על ציון מהירות: קצה הקטע של מהירות מיוחדת. תמרור 427.
  • מהירות בלבן על רקע כחול: מהירות מינימלית בדרכים מהירות (לרוב 55 קמ"ש). תמרור 218.
  • עצור: הפורמט הידוע של תמרור אדום-לבן לעצירה. תמרור 302.
סוגים של תמרורי מהירות

ההבדלים בין מהירות בדרך עירונית לדרך בין-עירונית

  • חשיבות השמירה על המהירות המותרת: בדרך בין עירונית, מן הסתם, אין את רמת צפיפות האנשים שישנה בתוך העיר. לכן גם הנזק הפוטנציאלי מתאונה נמוך יותר, ובהתאם לכך אפשר לקבוע רף מהירות גבוה. במקרה של תאונה, הנהגים והנוסעים עלולים להיפגע בשל עוצמת המכה מהמהירות הגבוהה, אך היא לרוב לא תערב הולכי רגל ומשתמשי דרך נוספים. כמו כן, קביעת המהירות המותרת מביאה בחשבון את השלכות מהירות הנסיעה על הצפיפות בכבישים, מניעת פקקי תנועה ועוד. אז איך קובעים מהירות מסוימת לכביש? הדבר תלוי ברמת העומס בכביש, בכמות האנשים והרכבים המשתמשים בו ושיקולים נוספים.
  • הסכנה בעבירת תנועה של המהירות המותרת: מעבר על מהירות נסיעה המותרת, אפילו במעט, עשוי להגביר באופן ניכר את עוצמת ההתנגשות בעת תאונה. המהירות הגבוהה מקטינה את זמן התגובה שעומד לרשות הנהג ולכן המהירות בדרך עירונית תהיה נמוכה יותר מאשר בדרך בין-עירונית – שכן בדרך עירונית קיימים יותר סיכונים ו"הפתעות" מאשר בדרך בין-עירונית.
  • ההבדל מהותי: מהי מהירות נסיעה מותרת? – בדרך בין-עירונית המהירות המותרת תהיה עד 80 קמ"ש (אם לא צוין אחרת), 90 קמ"ש כשיש הפרדה בנויה בין המסלולים ו-110 קמ"ש בדרכים מהירות. בערים המהירות המותרת תהיה עד 50 קמ"ש ובמקרים מיוחדים עד 70 קמ"ש, כשבאזורים ממותני תנועה תוגבל ל-30 קמ"ש.

כיצד אפשר לדעת בוודאות שאנו נוהגים במהירות המותרת?

  • היכן ממוקמים תמרורי המהירות? הדרך הראשונה לדעת שאנחנו נוהגים במהירות המותרת היא לשים לב לתמרורים. התמרורים ממוקמים בכיוון הנסיעה, במקום נוח ומהיר לזיהוי, תוך התחשבות במהירות הנהיגה ובזמן תגובה מספיק לשנותה. תוקף תמרור מהירות הוא עד הצומת הקרובה או תמרור שמורה אחרת. 
  • שימו לב למתרחש בכביש: חשוב שלא לנהוג בפיזור דעת ולשים לב לשינויים בכביש, גם אם אתם מכירים את הדרך. עשוי להיות שינוי זמני, אשר יתבטא בתמרור מהירות זמני. תרחיש אופייני לכך, הוא מצב של עבודות בכביש. 
  • הכירו את החוק: חשוב להיות מודעים לחוקים הקבועים בנושא המהירות, אשר אינם דורשים תמרור. 
  • מערכות עזר שונות: אפשר להתקין ברכב מערכת לזיהוי תמרורים או מערכת ניווט שתתריע במצב של חריגה מהמהירות המותרת. 

לסיכום

חשוב לנהוג בצורה אחראית וחיוני להקפיד על נהיגה במהירות המותרת, זה יכול להציל חיים. נסיעה בטוחה.

האם המידע עזר לך?

לא קיבלת מענה מספיק או שיש לך שאלות נוספות? אנא פנה אלינו ונחזור אליך בהקדם.

עוד שאלות שאולי יעניינו אותך:

תמרור ס 11 כפתור דרישה להולכי רגל במעבר חצייה

מהו תמרור ס-11?

מה התמרור אומר בעצם? תמרור ס-11 יוצב רק בצומת בו קיים לחצן "דרישה" לצד רמזור להולכי רגל, שבהתאמה מתחלף לירוק

אדם לוחץ על לחצן דרישה

מה זה לחצן דרישה?

אתגרי התנועה בשנים האחרונות הופכים למורכבים יותר ויותר ולכן יש לווסת אותה בין משתמשי הדרך השונים. בצומת מרומזר, הזמן לחצייה

הרשמו לעידכונים שלנו

השאירו את הפרטים שלכם כדי להישאר מעודכנים בכל מה שבטוח בדרכים.