להרכבת נוסע נוסף השפעה מכרעת על הרכיבה: על תגובת האופנוע, תגובת הנוסע ותגובת המרכיב. כמו כן, הרכבה משפיעה על תמרון האופנוע במצבים שונים, משום שנוכחות מורכב משפיעה על נקודות האיזון, ולתוספת המשקל על האופנוע השפעה על מרחקי בלימה ועל מידת האחיזה של הצמיגים בכביש.
המרכיב חייב להפנים שמרגע העלאת מורכב, עליו לשנות את כל הרגלי הרכיבה, בדגש על האצה, בלימה וביצוע פניות. ככלל, עליו לעדן ככל האפשר את פקודות ההיגוי, לדרג את מנופי הבלימה ואת פתיחת המצערת בהאצה.
- לפני הרכיבה: חשוב לדעת שכדאי להתאמן על הרכבה והכרחי להדריך את המורכב
- אביזרי מיגון למורכב – מבחינת החוק, על המורכב לחבוש קסדה התואמת את מידותיו. בנוסף, ומתוך ערבות לחייו ולבריאותו של המורכב, יש להקפיד על מעיל הכולל מיגונים, מגני ברכיים וכפפות רכיבה, נעליים סגורות וקשיחות ובמידת האפשר נעלי רכיבה.
- עליה וירידה מהאופנוע– חשוב שהמרכיב יהיה מודע לשינוי בנקודת האיזון ולהעברת משקל בעקבות עליה וירידה או תנועה של מורכב. על המרכיב להנחות את המורכב להמתין לאישור ממנו לפני ביצוע פעולה ולהדריך את המורכב לעלות במהירות מרבית לטובת קיצור הזמן בו האופנוע אינו בנקודת האיזון. בעת הפעולה, המרכיב נדרש לבסס נקודות אחיזה בקרקע באמצעות שתי הרגליים, לאחוז בכידון בחוזקה בשתי הידיים ומומלץ לרכון מעט לפנים בטרם יעלה/ירד המורכב.
- התמקמות המורכב על האופנוע – על המורכב להיצמד לאופנוע ולמרכיב באמצעות כל פלג גופו התחתון, בדגש על הברכיים. בנוסף, עליו לאחוז בנקודות האחיזה המובנות (בכל אופנוע/קטנוע בהתאם ליצרן – לרב, ידיות אחיזה בצידי המושב בחלקו האחורי או בחלקו האחורי של האופנוע או רצועת אחיזה על המושב עצמו). במידה ואין נקודות אחיזה מובנות, על המורכב לחבק המרכיב עם אמותיו מתחת לבית החזה.
- במהלך הרכיבה:
מבט מרחבי – להמליץ למורכב להביט בראיה מרחבית רוב הזמן ולא בראיה ממוקדת. כך יופתע פחות וכך יפתיע את המרכיב פחות. על המורכב להביט קדימה להמשך הדרך בדיוק כמו המרכיב.