חגירת חגורות בטיחות הוא נושא מעט מורכב. ישנם כללים וחוקים שונים עבור הנהג והנוסעים, לצד הבדלים בין נסיעה בתוך העיר לבין נסיעה בכביש בין עירוני. לרובנו יוצא מדי פעם לנסוע במוניות. זה הוא סוג מיוחד של תחבורה ציבורית, אך המוניות מיוחדות גם מבחינת כללי הבטיחות שחלים על הנסיעה בהן. אולי שמעתם או שמתם לב למשל, שנהג המונית לא תמיד חגור בחגורת בטיחות ושלא כל הנוסעים במונית חגורים. האם זה מצב תקין? מתי כן ומתי לא? הינה כל הפרטים:
החובה בחגורת בטיחות לנהגי מוניות
החוקים בנושא זה פשוטים וברורים מאוד. נהגי מוניות חייבים לחגור חגורת בטיחות, כמו כל נהג אחר, בנסיעה בין עירונית ובנסיעה בתוך העיר ללא נוסעים. עם זאת, יש יוצא מהכלל אחד: נהגי מוניות פטורים מחגירת חגורת בטיחות בתוך העיר, אם יש איתם נוסעים.
ההבדל בחגירת חגורת בטיחות מחוץ ובתוך העיר
כאמור, ה"פטור" לנהגי מוניות מחגירת חגורת בטיחות חל רק בתוך העיר ורק כשיש נוסעים במונית. מה לגבי הנוסעים? מחוץ לעיר, כל הנוסעים חייבים לחגור חגורת בטיחות. בתוך העיר, רק הנוסע שיושב במושב הקדימי חייב לחגור חגורת בטיחות.
מה באשר לחובת חגירת חגורת בטיחות לילדים שנוסעים במונית?
התקנות לגבי ילדים במונית, כלולות בהתייחסות לגבי נוסעים בכלל. אפשר, אבל אין חובה, להשתמש במושבי בטיחות מיוחדים עבורם במונית. הדבר מקל כמובן, כיוון שאין צורך להביא מושבים כאלה איתכם לנסיעה במונית.
לסיכום
חוקי תנועה בכל הקשור בחגירת חגורות בטיחות הם כמובן כללים חשובים מאוד. בהקשר מוניות כדאי להכיר אותם, גם אם אינכם נהגי מונית או נהגים בכלל. נסיעה בטוחה.