מרבית התאונות מתרחשות בנסיעות הראשונות, זאת כיוון שלרוכבים יש תחושת ביטחון מניסיון קודם ברכיבה על אופניים. אלא שרכיבה על אופניים שונה מאוד מרכיבה על קורקינט חשמלי. קיימים הבדלים מהותיים בין הכלים, כמו מיקום מרכז הכובד, גודל הגלגלים והחומר שלהם, האחיזה בכידון ועוד. כל אלה משפיעים על הרכיבה ומודעות אליהם יכולה לשפר את בטיחות הרכיבה.
נסיעת מבחן – כשעולים על קורקינט בפעם הראשונה יש לבצע רכיבת התנסות במרחב סטרילי: בשטח חלק, ללא עליות או ירידות וללא כלי רכב נוספים בסביבה. מקום טוב לאימון כזה יכול להיות מגרש ריק. כדאי להתחיל בנסיעה איטית כדי לצבור ניסיון בשליטה בכלי ובשמירה על שיווי המשקל ואיזון הגוף לפני שמגבירים מהירות והשליטה בכלי הופכת למורכבת יותר. בנוסף, כדאי לתרגל בלימת חירום עם הקורקינט באמצעות נסיעה רציפה ובלימה חזקה. מרחק הבלימה של קורקינט גדול יותר ממרחק הבלימה של אופניים!
למידת הכלי – כשרוכשים קורקינט חשמלי יש לבדוק את תקינות כל הרכיבים שלו:
- הדלקה וכיבוי של המנוע.
- אורות – בדיקת התאורה של הכלי, פנס לבן קדמי, פנס אדום אחורי.
- בדיקת הכידון – לוודא שהוא נעול ולא יכול להתקפל בזמן נסיעה.
- 3 סוגי בלמים – בודקים בנסיעה ובלימה על ידי לחיצה: קדמי מכני, קדמי חשמלי, אחורי מכני.
- בדרך כלל קיימות לפחות 3 דרגות מהירות, יש להתחיל בדרגה הראשונה בזמן הלמידה!
- לוח העמידה – ישנן 3 תנוחות לרכיבה: עמידה ברגל אחר רגל לכיוון ימין, עמידה ברגל אחר רגל לכיוון שמאל, עמידה במרכז הלוח עם שתי הרגליים זו לצד זו (פחות בטיחותי מכולם). בכל מצב יש לרכוב כאשר העיניים מביטות קדימה לכיוון הרכיבה ולא כלפי מטה. בנוסף, כדאי לרכוב כשהברכיים מכופפות מעט ולא נעולות, כדי לסייע בשמירה על שיווי משקל ובהתגברות על מכשולים.
אביזרים ונראות:
- בחירת קסדה – מתאימה לגודל הראש, בעלת מחזיר אור.
- בחירת לבוש בהיר, כך שבשעות החשיכה תגבר הנראות שלכם.
- שימוש במחזירי אור על הכלי/בגדים/קסדה/תיק.