בעולם קיימים כ-10 ארגונים המבצעים מבחני ריסוק לרכבים כאשר המוביל מכולם הוא התוכנית האירופית להערכת כלי רכב חדשים (EuroNCAP). בארה"ב קיימים 2 ארגונים: המינהל הלאומי לבטיחות בדרכים (NHTSA)הוותיק מכולם משנת 1979, ומכון הביטוח לבטיחות בדרכים (IIHS). לכל ארגון קיימים פרוטוקולי בדיקה שונים שפותחו על ידו והארגונים לא נסמכים על תוצאות הבדיקות של הארגונים האחרים. ייתכן מצב שרכב בדגם מסוים יקבל דירוג כוכבים שונה ע"י ארגונים שונים.
לאתר EuroNCAP לחץ כאן
אתר NHTSA לחץ כאן
אתר IIHS לחץ כאן
במחקר משנת 2018 של מספר גופי מחקר באירופה ובארה"ב, נבחנו רכבי נוסעים העומדים בתקנות הבטיחות של האיחוד האירופאי לעומת רכבים עם אותן יכולות ריסוק בארה"ב. המחקר התבסס על מאגרי מידע של תאונות באירופה ובארה"ב והשוואת תוצאות הפציעות על סמך רשומים רפואיים. המסקנה מהמחקר הראתה שכלי רכב של האיחוד האירופאי הם ככל הנראה בסיכון נמוך יותר לפציעה בפגיעות קדמיות או צדדיות, ואילו כלי רכב אמריקאים הם ככל הנראה בסיכון נמוך יותר לפציעה בהתהפכות הרכב.התוצאות כאמור נובעות מפרוטוקולי הבדיקה השונים.
ב-2020 נמכרו באירופה 75% מהרכבים ברמת ריסוק 5 כוכבים ו-16% ברמת 4 כוכבים.באירופה אין חובה לציין על הרכב את רמת הריסוק שלו, לעומת זאת, בארה"ב NHTSAמחייבת את היצרנים להציב את דירוג הכוכבים במדבקה על הרכב לטובת הקונים. ארגון EuroNCAP שם דגש בבדיקות גם על היפגעות משתמשי הדרך האחרים (VRU) , מה שלא קיים למשל בארה"ב ע"י NHTSA ו-IIHS. מבחני הריסוק של EuroNCAP כוללים התנגשות חזיתית, התנגשות צד, פגיעה בעמוד, הגנה על הולכי רגל והגנה על ילדים.
קהל הצרכנים נותן חשיבות רבה לבטיחות הרכב בעת הקנייה. דעת הקהל משפיעה על יצרני הרכב. ולכן, במקרים בהם רמת הבטיחות של הרכב גבוהה, נעזרים יצרני הרכב בנתון זה כמקדם מכירות. לעומת זאת, במקרים בהם הנתון נמוך או מאכזב, יצרני הרכב מעכבים השקה של דגם חדש, מבצעים שיפורים ברכב ונבחנים מחדש.
ראו מטה דוגמה לסרטון המראה מה קורה לרכב בהתנגשויות שונות