מה עושים כשצמיג מתפוצץ תוך כדי נהיגה? | Ask רלב"ד

מה עושים כשצמיג מתפוצץ תוך כדי נהיגה?

פיצוץ צמיג בנסיעה עלול לגרום לאובדן השליטה ברכב ולתאונה. על מנת לצמצם מראש את הסיכון יש לבדוק את תקינות כל הצמיגים ברכב ולבדוק את לחץ האוויר בהם לפי הוראות יצרן הרכב, המופיעות בספר הרכב ובטבלה המוצמדת לרכב (לרוב על מסגרת דלת הנהג – נראית לאחר פתיחת הדלת). כאשר צמיג מתפוצץ תוך כדי נסיעה יש להאט את כלי הרכב ולהביא אותו לעצירה במקום בטוח, גם במחיר של הריסת הצמיג ונסיעה על החישוק (ג'אנט).

  1. לאחוז היטב בהגה ולשלוט בו תוך כדי התנגדות למשיכה לכיוון הצמיג שהתפוצץ.
  2. להאט ככל האפשר בעזרת הבלמים ותיבת ההילוכים (ברכב אוטומטי מורידים הילוכים מ-D ל-2 ואחר כך ל-1).
  3. לעצור את כלי הרכב בשול הדרך במקום בטוח, רחוק ככל האפשר מהכביש, להדליק אורות חירום מהבהבים (HAZARD), ללבוש אפוד זוהר (הלבישה נעשית בתוך הרכב), לצאת מכלי הרכב בזהירות, להציב במהירות משולש אזהרה מאחורי הרכב, לעבור אל מאחורי גדר הבטיחות ולהזעיק שירות דרך או שירות פרטי של הביטוח.
    • נתיבי ישראל (נת"י) – 2120*
    • כביש 6 – 6116* או 03-9081111
    • מנהרות הכרמל – 5424* או 04-6895424
    אם אין שירות בנמצא, יש להחליף גלגל בזהירות ובמהירות על מנת לצמצם את החשיפה להיפגעות בשול הדרך.
  4. להגיע עם הרכב למוסך או לפנצ'רייה ולבדוק בהזדמנות זו את תקינות כל צמיגי הרכב.

הערה חשובה: מטעמי חיסכון במקום ובמשקל, בכלי רכב רבים מצוי צמיג חלופי קטן במידותיו. אין לנסוע עם צמיג כזה מרחק גדול, אלא רק עד הפנצ'רייה הקרובה. בדרך בין-עירונית יש לנהוג עד הפנצ'רייה במהירות שאינה עולה על 80 קמ"ש.

צמיגים

מה עושים אם מרגישים דליפת אוויר (פנצ'ר) מהצמיג בנהיגה?

בימינו הצמיגים איכותיים. פנצ'ר, שאינו נגרם מפיצוץ הצמיג או מקריעתו, גורם לדליפת אוויר אטית מאוד. בדיקת ניפוח יומיומית בהתבוננות על הצמיג, ובמידת הצורך בעזרת מד לחץ ניפוח, מאפשרת לגלות את הדליפה מבעוד מועד ולנפח את הצמיג בתחנת הדלק הקרובה וממנה לנסוע לפנצ'רייה.

אם דליפת האוויר מורגשת בנהיגה (הגה מושך):

  1. לאחוז היטב בהגה ולשמור את כיוון הנסיעה הרצוי.
  2. להאט ככל האפשר בעזרת הבלמים ותיבת ההילוכים.
  3. בכל מקרה, יש לעצור את כלי הרכב בשול הדרך במקום בטוח, רחוק ככל האפשר מהכביש, להדליק אורות חירום מהבהבים (HAZARD), ללבוש אפוד זוהר (הלבישה נעשית בתוך הרכב), לצאת מכלי הרכב ולהוציא את הנוסעים אל מעבר למעקה הבטיחות, להציב משולש אזהרה מאחורי הרכב ולהחליף את הגלגל בזהירות ובמהירות.
  4. עדיף לנסוע על החישוק (הג'אנט) של הגלגל גם במחיר הרס הצמיג ולא לעצור במקום שאינו בטוח. יש לפנות לפנצ'רייה הקרובה לתיקון הצמיג ובהזדמנות זו לבדוק את תקינות כל צמיגי הרכב.

האם המידע עזר לך?

לא קיבלת מענה מספיק או שיש לך שאלות נוספות? אנא פנה אלינו ונחזור אליך בהקדם.

עוד שאלות שאולי יעניינו אותך:

לוגו משרד התחבורה

איך פונים למשרד הרישוי?

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים זמין עבור הציבור למתן מענה בנושאים שונים כגון: מידע, המלצות, רעיונות או הצעות בנושאי תפקוד המשרד

הרשמו לעידכונים שלנו

השאירו את הפרטים שלכם כדי להישאר מעודכנים בכל מה שבטוח בדרכים.