מושב בטיחות הוא כיסא הנרתם למושב במכונית ואליו חוגרים ילדים כדי לשמור על בטיחותם. מושב הבטיחות רתום לרכב באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב וכולל חגורות לרתימת הילד אליו.
מושבי בטיחות הם יעילים מאוד במניעת פציעות ילדים בתאונות דרכים. מחקרים הראו כי ילדים שישובו במושבי בטיחות בעלי סיכוי נמוך פי חמישה להיפגע או להיהרג בתאונת דרכים מאשר ילדים שלא ישבו במושבי בטיחות.
מושבי בטיחות מגיעים במגוון גדלים וסוגים, בהתאם לגיל ולגודל הילד. ישנם מושבי בטיחות לתינוקות, לילדים קטנים ולילדים בוגרים יותר. מושבי בטיחות לתינוקות מופנים לכיוון הנסיעה, בעוד שמושבי בטיחות לילדים קטנים יכולים להיות מופנים לכיוון הנסיעה או לאחור. מושבי בטיחות לילדים בוגרים יותר נראים כמו מושב רגיל, אך הם כוללים חגורות בטיחות מיוחדות כדי לשמור על הילד במקום במקרה של תאונה.
המלצות מומחי הבטיחות מחמירות בנושא ביחס לתקנות התעבורה:
- תינוקות עד גיל שנתיים לפחות יש לחגור במושב בטיחות מתאים: סל-קל או מושב בטיחות משולב, ולהושיבם נגד כיוון הנסיעה (לפי התקנות – עד גיל שנה).
- ילדים מגיל שנתיים עד גיל חמש יש לחגור במושב בטיחות מתאים, שיש בו חגירה פנימית, עם כיוון הנסיעה (לפי התקנות – עד גיל 3 חובה מושב בטיחות מתאים).
- ילדים בני 5 עד 10 יש להסיע במושב מגביה (בוסטר)(לפי התקנות – מגיל 3 ועד גיל 8 בבוסטר).
- ילד מעל גיל 10 יש לחגור בחגורת הבטיחות של הרכב במושב האחורי במידה ונמצא מתאים לך לפי מבחן חמשת התנאים שמובאים בעמוד זה