רוכבי האופנועים נפצעים קשה ונהרגים בשיעור גבוה בהשוואה למשתמשי הדרך האחרים. בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה בכמות הכלים וכפועל יוצא לעלייה במספר הנפגעים בקרב הרוכבים.
פעולות משולבות בתחום התנהגות הרוכב, מיומנויות הרכיבה, טיפול באופנוע ומודעות, מסוגלים כולם יחד בשיתוף פעולה להפחית את המעורבות של רוכבי האופנועים בתאונות חמורות.
ריכזנו עבורכם מידע מעמיק, טיפים וכללי בטיחות לרכיבה, במטרה לסייע במקצועיות ברכיבה ולהפחתת המעורבות של רוכבי האופנוע בתאונות דרכים:
נהיגה לצד כלי רכב גדולים כגון משאיות ואוטובוסים יכולה להיות מסוכנת, ועלינו להבין את נקודת התורפה של כלי רכב אלה כדי להימנע מהסיכונים. פעולות פשוטות של נהגי רכב יכולות לסייע במניעת תאונות. היכנסו לפוסט לקרוא עוד על שטחים מתים וכיצד להימנע מכניסה אליהם
מבחן תאוריה לרכיבה על אופנוע זהה למבחן תאוריה לנהיגה ברכב בדרגה B. מי שיש בידיו רישיון נהיגה על רכב או שכבר עבר תאוריה בכדי ללמוד נהיגה, רשאי ללמוד רכיבה על אופנוע ללא צורך לבצע מבחן תאוריה נוסף.
קיימות מספר מערכות בטיחות לאופנועים וקטנועים, רוב המערכות עוסקות בהגברת יציבות האופנוע ומניעת החלקתו, במיוחד בזמן בלימה. היכנסו לכתבה ללמוד עוד על המערכות הקיימות וכיצד ניתן להתקין אותן.
חל איסור להוביל על אופנוע חבילה או חפץ המונעים מהרוכב או עלולים למנוע ממנו שליטה מלאה על רכבו, או שהם עולים באורכם על 70 ס"מ או חורגים מחוץ לחלק הקדמי ביותר או לחלק האחורי ביותר של האופנוע.
בחושך, שדה הראיה מצטמצם באופן קיצוני, שכן פנסי האופנוע מאירים שטח מצומצם בהרבה – הן לחזית והן לצדדים. כתוצאה מכך, יש סיכוי גבוה יותר להידרש לפעולות חדות כבלימה חריפה
פעולת ההיגוי היא פעולה יום יומית ברכיבה ומשמשת את הרוכב להטיית האופנוע, לצורך ביצוע פניה או סטיה. ההיגוי הוא הדרך הקלה, הזריזה והמדוייקת ביותר להטות את האופנוע
שמירה על שדה הראייה במהלך הרכיבה הוא מרכיב הכרחי כדי לרכוב בצורה בטוחה וחכמה. המפתח לכך הוא בתכנון הרכיבה, שילוב בין מיקום בנתיב לבין מהירות הרכיבה ובהתאמה המיומנויות הנדרשות למידע נוסף היכנסו לכתבה...
תהליך הוצאת רישיון כרוך מספר שלבים שונים שיש לבצע, חלקם טכניים ולחלקם מעשיים. היכנסו לכתבה המלאה לקורא על השלבים הנדרשים ועל הדרך לבצע אותם נכון עד להוצאת הרישיון.