נהיגה בכבישים היא נושא עמוס בחוקים ובכללים ולשם כך נועדו התמרורים. עצם הזכות לנהוג בכבישים, מחייבת תהליך ממושך של הוצאת רישיון נהיגה, כולל לימודים תאורטיים על התמרורים השונים. בין סוגי התמרורים השונים הקיימים, נמצאת אחת הקטגוריות החשובות ביותר והיא קטגוריית תמרורי המהירות. מה חשוב לדעת על תמרורי המהירות? במאמר הזה נציג כמה עובדות שחשוב לדעת על כך.
פניית פרסה מותרת רק במקרים שבהם יש שילוט המאפשר אותה, או בהיעדר שילוט האוסר פניית פרסה.
אחד הסימנים שמשתמשים בהם לשמירה על סדר בתנועה ומניעת תאונות, משמש כמחסום פיזי בין הנוהגים בכיווני תנועה שונים.
מצלמה המוצבת ליד רמזורים כדי לתעד אנשים שאינם מצייתים לחוקי הבטיחות בדרכים וחוצים את הכביש, את הצומת או את מסילת הברזל ברמזור אדום.
תמרור ס-11 יוצב רק בצומת בו קיים לחצן "דרישה" (תמונה בתגובות) לצד רמזור להולכי רגל, שבהתאמה מתחלף לירוק רק לאחר שלוחצים על הלחצן.
ציון מהירות בעיגול אדום, קו אלכסוני על ציון מהירות, מהירות בלבן על רקע כחול, עצור.
זכות קְדימה היא זכות שעל נוהגים ברכב לתת למשתמשים אחרים בדרך. בתקנות התעבורה מצוינים הכללים המסדירים את עדיפויות הכניסה לדרך כדי למנוע התנגשות.
בצומת מרומזר, הזמן לחצייה מתחלק בין הולכי הרגל, תחבורה ציבורית, נוסעים ברכב, רוכבי דו גלגלי ועוד. כדי לווסת את התנועה בין משתמשי הדרך השונים, בחלק ממעברי החצייה מוצב לחצן דרישה שמודיע לרמזור על כוונתו של הולך הרגל חצות את הכביש, להרחבה היכנסו לכתבה
חשוב לנהוג בצורה אחראית וחיוני להקפיד על נהיגה במהירות המותרת, זה יכול להציל חיים. נסיעה בטוחה.
הרלב"ד עונה על כל השאלות הכי חשובות שלכם:
כל השאלות על פי נושאים
נושאים נוספים
כללי בטיחות בדרכים
תקנות