שאלות ותשובות בנושא מצבי חירום בנהיגה | בטיחות בדרכים - Ask רלב"ד
Search

מצבי חירום בנהיגה

תצוגת רשימה תצוגה מורחבת

משלוש אזהרה בצד הדרךכשמשהו יפתיע אותנו בדרכים, הכנתנו מראש יכולה לסייע בתפעול נכון של האירוע. אם נדע איך להגיב בסיטואציה מלחיצה – אנחנו נילחץ פחות בזמן אמת ולכן חשוב להתכונן. לפניכם עצות רבות לתפעול מצבי חירום בנהיגה:

כדי למזער את ההשפעה ולהפחית את הסיכון לפציעת "צליפת שוט", יש להקפיד על אופן הישיבה כמתואר.

פנסי ערפל נועדו במיוחד למצבי ערפל ויש להם מטרה כפולה, הגברת הביטחון שלנו בכך שהם משפרים את רמת האור בחוץ ועל כן מקלים בזיהוי של מכשולים בדרך וגם מהווים כלי תקשורת חשוב, עם נהגים אחרים בכביש

השוליים הם צדדיו של הכביש, בחלק מהכבישים יש שול ימיני ושול שמאלי בחלק אחר רק שול ימיני.
כללי הנסיעה בשול השמאלי ברורים וחד משמעיים, חל איסור מוחלט לעשות בו שימוש לנסיעה או עצירה. תפקידו הוא לשמש כקו הפרדה או שטח הפרדה.

עצירה שצריכה לקרות בזמן ובמרחק הקצרים ביותר לפי הנסיבות, ועל אף נחיצותה להימנע מתאונה היא עדיין יכולה להסב נזק לרכבים ולנוסעים בהם.

אם לא ניתן להניע את הרכב, יש לוודא אם הבעיה נעוצה במצבר הרכב או ברכיב אחר. אפשר להניע עם כבלים מרכב אחר או עם מטען נייד (מצבר חיצוני).

הימנעות מבלבול בין דוושת התאוצה (דוושת הגז) לדוושת הבלם היא חיונית לנהיגה בטוחה. להלן מספר טיפים שעוזרים להבדיל בין שתי הדוושות.

כחלק מהטקסים הממלכתיים, בימי הזיכרון בישראל נהוג לשמוע צפירה שמטרתה לעצור את שגרת היום-יום ולהתייחד עם זכר הנופלים. איך עוצרים בצורה בטוחה?

לנתק מיד את כבל הטעינה הן מהרכב והן מתחנת הטעינה, אם ניתן לבצע זאת בבטחה. אם השריפה קטנה וניתנת לכיבוי בטוח, יש להשתמש במטף המיועד לשריפות חשמליות.

הדבר הראשון והחשוב ביותר לעשות הוא לעצור בבטחה לצד הדרך במהירות האפשרית. לאחר העצירה, יש לדומם מיד את המנוע, לצאת מהרכב ולהתרחק ממנו.

בישראל, כל רכב משנת היצור 1988 ומעלה, חייבים בהתקנה של פנס ערפל אחורי אחד או שניים, שמאיר באדום.

האם יש הבדל בין היתר נסיעה ברכב שנפתחו בו כריות האוויר הקדמיות לרכב שנפתחו בו כריות אוויר צדדיות?

בזמן נסיעה ברכב חובה על הנהג לשאת עימו מסמכים מזהים כמו דרכון או ת"ז, בנוסף צריכים להימצא ברכב אבזרים השמשמשים למצבי חירום בנהיגה. הכינסו לעמוד לקריאה בהרחבה על האביזרים והמסמכים הנדרשים.

מבחני ריסוק נעשים במטרה לדרג את רמת הבטיחות של כלי הרכב החדשים. מבחני הריסוק נועדו לבדוק את ההשפעות של תאונת דרכים על נוסעי הרכב והולכי הרגל. לקריאה בהרחבה היכנסו לכתבה...

נסיעות ארוכות הן מתכון לעייפות, להרדמות ולחוסר ריכוז על ההגה, במיוחד בחודשי הקיץ. הנה מספר המלצות כיצד לצלוח אותן בבטחה

החלקה מתרחשת בדרך כלל בכביש רטוב אחר הגשם הראשון שלאחר תקופת יובש או מצבים מצב נוספים בהם רמת האחיזה של הצמיגים בכביש נמוכה. כנסו לכתבה המלאה כדי ללמוד איך לפעול במצב מסוכן שכזה.

להיחלץ מהחלקה זו משימה קשה המחייבת מיומנות רבה. הפתרון הוא להימנע מהחלקה על ידי נהיגה נבונה ובעזרת אמצעים מודרניים ברכב. הכינסו לעמוד התוכן למידע המלא.

שכחת ילדים ברכב יכולה לקרות לכל אחד, ובמיוחד בחודשי הקיץ חשוב להיות מודעים יותר ולפעול למניעת שכחה. היכנסו לכתבה לקרוא על האמצעים למניעת שכחת ילדים ברכב ולהבין מה הגורמים שיכולים להביא לאסון שכזה.

אם אתם נמצאים בדרך ושמעתם אזעקת אמת, יש להישמע ולהתגונן לפי הוראות פיקוד העורף.

כאשר נקלעים לתאונת דרכים שבה נזק בלבד משתדלים לפעול ברוגע ועל פי כללי הבטיחות המפורטים כאן

נהגים רבים אינם יודעים כיצד לפעול במקרה של תאונה עם נפגעים, וכתוצאה מכך מסכנים את חייהם ואת חיי הנוסעים ברכב. כאן פירוט והסבר איך יש לפעול

העצירה בשול הדרך מסוכנת מאוד! רכב או הולך רגל העומד בשול עלול להיפגע בעוצמה גבוהה מרכבים אחרים ולסכן משתמשי דרך אחרים בשל ההפרעה לתנועה שהוא יוצר. היכנסו לכתבה כיצד יש לעצור בשול בצורה בטוחה במקרה שאינו מאפשר את המשך הנסיעה.

פירוט והסבר כיצד יש לפעול כשצמיג מתפוצץ תוך כדי נהיגה

הוראות כיצד לפעול אם מרגישים דליפת אוויר (פנצ'ר) מהצמיג בנהיגה

כאשר מתרחש פנצ'ר בגלגל יש לטפל בו בהקדם על מנת להבטיח המשך נסיעה בטוחה. ככל שמתאפשר, יש לעצור במקום בטוח רחוק מהכביש: בחניה מוסדרת, בתחנת דלק וכד', על מנת להחליף את הגלגל