המלצת הרלב"ד היא להשתמש בחגורות ובמושבי בטיחות מתאימים בכל נסיעה. חגורת בטיחות שומרת על החיים של נוסעי הרכב ומקטינה באופן משמעותי את הפגיעה במקרה של תאונה.
דף הבית > חגורות בטיחות > האם חייבים לחגור חגורת בטיחות באוטובוס?
המלצת הרלב"ד היא להשתמש בחגורות ובמושבי בטיחות מתאימים בכל נסיעה. חגורת בטיחות שומרת על החיים של נוסעי הרכב ומקטינה באופן משמעותי את הפגיעה במקרה של תאונה.
אוטובוסים בהיותם גדולים וכבדים יותר, מפזרים את כוחות ההתרסקות בצורה שונה מאשר מכוניות נוסעים ומשאיות קלות. בגלל ההבדלים הללו, נוסעי האוטובוס חווים הרבה פחות כוח התרסקות מאשר אלה במכוניות נוסעים, משאיות קלות וטנדרים. ההגנה על הנוסעים באוטובוסים נעשית באמצעות מידור המתקבל על ידי המושבים החזקים הממוקמים קרוב מאוד אחד לשני ובעלי משענות גבוהות הסופגות אנרגיה, מה שיוצר "תאים" שעוזרים לספוג את הפגיעה במקרה של התנגשות או עצירה פתאומית. בנוסף, העובדה שהנוסעים יושבים גבוה מהקרקע גם מוסיפה לבטיחות, שכן מיקום הפגיעה ברכב יתרחש בדרך כלל מתחת למושבים. חגורות הבטיחות לא יהפכו את האוטובוסים לבטוחים יותר מה גם שהעלות של הוספת חגורות בטיחות לאוטובוס היא יקרה לאין ערוך.
בעוד שאוטובוסים גדולים כוללים מושבים בעלי גב גבוה ומקומות ישיבה גבוהים, לא ניתן לומר את אותו הדבר על אוטובוסים קטנים יותר (מיניבוסים) עם הרצפה הנמוכה המקלה בהרבה על הנוסעים, במיוחד נוסעים מבוגרים ונכים, לעלות ולרדת מהאוטובוס. אוטובוסים קטנים אלו דומים במבנה למכוניות נוסעים, מה שמחייב אותם בחגורות בטיחות להגנה על הנוסעים.
לא קיבלת מענה מספיק או שיש לך שאלות נוספות? אנא פנה אלינו ונחזור אליך בהקדם.
עוד שאלות שאולי יעניינו אותך:
אין חובה להשתמש במושב מגביה בוסטר ברכב הסעות, עם זאת חלה חובה לחגור חגורת בטיחות בכל רכב ובכל נסיעה. הרלב"ד
יש להשתמש במושב מגביה (בוסטר) מגיל חמש עד גיל 10 (כשהילד מגיע לגובה 1.45 מ'). חגורות הבטיחות של הרכב אינן
תינוקות עד גיל שנתיים לפחות יש לחגור במושב בטיחות מתאים: סל-קל או מושב בטיחות משלוב, ולהושיבם נגד כיוון הנסיעה. ילדים
נושאים נוספים
כללי בטיחות בדרכים
תקנות